ACTIVITEITEN & MEDIA

De Bronckhorster Ruitervrienden hebben weer een druk programma dit jaar. Bekijk hier ons volledige overzicht.

Bekijk hier onze activititeitenkalender

Eerste meerdaags kamp Bronckhorster Ruitervrienden

Bij een actieve vereniging hoort natuurlijk ook een kamp, dus ook voor de Rijvereniging  en Ponyclub De  Bronckhorster Ruitervrienden uit Zelhem, die nu sinds anderhalf jaar bestaat, werd eind april een 3-daags kamp georganiseerd. Er werd gebruik gemaakt van de accommodatie op camping ‘De Heksenlaak’ en de stallen van de Carolinahoeve in Barchem.

Het werd een zeer geslaagd kamp voor jongere en oudere ruiters. Diverse activiteiten, zoals een aantal buitenritten, crosstraining, pushball, spooktocht, halsters versieren en met als hoogtepunt toch wel de oversteek van het water ‘de Slinge’ bij Borculo, stonden op het programma.

Na een mooi ritje van 7 km voornamelijk over zandwegen kwam de groep van bijna 20 ruiters aan bij de speciaal voor paarden gemaakte doorwaad plaats bij de Slinge. Onder genot van een warm zonnetje was er voldoende gelegenheid om heerlijk met zijn allen (langs de Slinge) te picknicken en te genieten van het gespetter van de paarden in het water die natuurlijk meer dan eens de oversteek mochten maken.

Eerste meerdaags kamp Bronckhorster Ruitervrienden

Het ene paard liep zonder aarzelen het water in, het andere paard had wat aanmoediging nodig van zijn collega’s maar uiteindelijk liepen bijna alle paarden tot aan hun buik door het water heen. Mooi om te zien hoe geconcentreerd en rustig de ruiters geduldig hun paarden de doorwaadplaats lieten verkennen, gewennen en het water ontdekken om de paarden er vervolgens zelf door heen te zien lopen.

Vrolijke maar ook gespannen gezichten van de ruiters, want vaak was het toch de eerste keer dat ze zo diep met hun paarden te water gingen. Net als de leeftijd van de kampgangers was ook de leeftijd van de paarden en pony’s zeer divers. Zo kon het rustige 20 jarige paard, de 4-jarige pony helpen, alhoewel deze 4 jarige pony soms zo dapper bleek dat deze ook nog wel eens het voortouw wilde nemen als er enige aarzeling bij de oudere paarden ontstond.

Op de terugweg werd de groep opgesplitst en konden de gevorderden nog een eind galloperen met zijn allen. Ook hier hielp men elkaar. Door in een V-vorm te rijden werd een nog jonge Fries midden in de groep gehouden en met een aantal ruiters voorop die het tempo zeer nauwkeurig kon afstemmen verliep ook deze uitdaging erg soepeltjes.

Voor de jongeren was er 1 op 1 begeleiding geregeld in de vorm van fietsers en voor de pony’s waar conditioneel iets rekening meegehouden moest worden was er zelfs vervoer naar de Slinge toe. Kortom niemand werd vergeten en de inzet van vrijwilligers was ongekend groot!

Al met al een bijzondere ervaring om met zo’n grote en diverse groep, zo te kunnen genieten van deze gezamelijke passie.

Eerste meerdaags kamp Bronckhorster Ruitervrienden

De Bronckhorster Ruitervrienden is een frisse en snelgroeiende vereniging gevestigd in Zelhem/Velswijk. Wij organiseren veel activiteiten met elkaar. We onderscheiden ons door als basis het Freestyle Systeem te gebruiken waardoor onze manier van rijden, trainen en omgaan met de paarden vanuit een iets andere visie wordt benaderd. Bent u benieuwd, kijk dan gerust eens op facebook of op onze website. En wees welkom op onze clubavonden of activiteiten.

RUITERVIENDEN OP FACEBOOK

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Laad meer

Super resultaten voor onze ponyclub leden Bronckhorster Ruitervrienden en vrienden van….

Concours Hummelo 21 aug 2016Super resultaten voor onze ponyclub leden Bronckhorster Ruitervrienden en vrienden van….

Geplaatst door Rijvereniging en Ponyclub de Bronckhorster Ruitervrienden op zondag 21 augustus 2016

Crossles #BronckhorsterRuitervrienden

crossles markeloCrossles #BronckhorsterRuitervrienden

Geplaatst door Rijvereniging en Ponyclub de Bronckhorster Ruitervrienden op maandag 1 augustus 2016

Share This Story, Choose Your Platform!